Parizer cu urme de carne

Cred ca aproape toata lumea a auzit cel putin o data despre faptul ca „in parizer se baga multe prostii” dar mai mult ca sigur doar foarte putini dintre voi au avut curiozitatea sa se uite mai atent la o eticheta de parizer si sa incerce sa evalueze cu adevarat cam ce mananca.

Prin urmare va propun sa cititi cu atentie ingredientele de pe eticheta de mai jos. Este eticheta unui produs al unei firme cu notorietate si cota de piata, care are si bunul simt sa treaca continutul de carne. Acesta este chiar un caz fericit dar de obicei continutul de carne din produsele tip parizer nu depaseste 10-15%.

Produsul este format din:

– 20% carne de curcan (care nu este pulpa sau piept ci MDM, adica resturi de piele, tendoane si chiar oase);

– 80% continut format din celelate 6 componente si 10 condimente+aditivi.

Printr-o abordare logica si de bun simt putem usor considera ca cele 10 condimente si aditivi nu pot sa „ocupe” mai mult de 5-10% din continut, ramanand un rest de 70% din intreg produsul care este format din cele 6 componente, respectiv: apa , slanina, colagen, amidon de cartofi, sare si soia.

Trebuie retinut ca producatorii sunt obligati sa treaca pe eticheta componentele in ordinea ponderii din produs, deci apa, slanina si colagenul sunt cu aportul cel mai mare ca si pondere.

Nu voi intra in detalii legate de nocivitatea aditivilor folositi deoarece cred ca puteti gasi surse mult mai avizate decat mine care prezinta influenta daunatoare pentru organism a fiecaruia dintre ei. Ceea ce vreau eu sa subliniez este faptul ca inca sunt oameni care se lasa atat de usor pacaliti sau sunt atat de indiferenti incat accepta sa consume un produs, prin definitie pe baza de carne, care contine sub 10% carne, nepunandu-si problema din ce este format restul de 90%.

parizer cu urme de carne

Acest articol a fost publicat în Ai idee ce mananci? și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s