Muraturi asortate, in saramura

Muraturi asortate, in saramura.

Si pentru ca se apropie vremea lor m-am decis sa impartasesc cu voi reteta mea de muraturi asortate, imbunatatita de la an la an prin incercari proprii.

Trebuie sa va spun de la inceput ca sunt murtaturi in saramura, nu in otet, asa-mi plac.

Materia prima:

muraturi de toamna– gogonele, morcovi, varza rosie, conopida, telina, pastarnac, usturoi, crengute si frunze de visin.

– sare neiodata, otet, apa plata, piper, ardei iute uscat si pisat, usturoi.

Incercati sa le aduceti la o forma cat mai apropiata de cea din imagine, este optima pentru incarcarea borcanelor si conservare.

muraturiLe aranjati precum exemplele de mai jos si „sigilati” partea de sus a borcanului cu frunze de visin si crengute.

muraturi cu otet si sareborcane de muraturi

Saramura o fac cu 2 linguri rase de sare /litru de apa, 1.5 linguri de otet /litru de apa, 10 boabe de piper, un varf de cutit de ardei iute pisat si 5 catei de usturoi/borcan de 3 litrii.

Fierb saramura si o torn fierbinte in borcane, iar pentru o conservare cu succes peste 2-3 zile scot saramaura din borcane si o dau din nou in fiert, turnand-o apoi la loc tot fierbinte. Cand faceti saramaura sa faceti mai multa decat masurati la borcane pentru ca va va trebui la a doua fierbere a ei, legumele absorb o cantitate mare in cele 2-3 zile, dar se si evapora la fierbere.

Rezultatul efortului de mai sus se concretizeaza in niste muraturi crocante si tari din septembrie pana in mai-iunie, fara a folosi nici un fel de conservant.

muraturi asortate

Acest articol a fost publicat în Printre oale și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s