Socata

In fiecare an in luna mai infloreste socul si timp de peste o luna aveti posibilitatea sa va preparati o bautura racoritoare nemaipomenita.

Avem urmatoarele:

– un borcan de 3 litri;
– 15-20 flori de soc – cat mai inflorite;
– 2 lamai mai bine coapte;
– miere;
– 7-8 grame de drojdie prospata.

Puneti apa plata in borcan si dizolvati 3-4 linguri de miere. Fara sa spalati florile de soc rupeti din floarea mare „varfurile” eliminand astfel crengutele mai mari care pot sa amarasca socata. Stoarceti lamaile in borcan. Dizolvati in putina apa drojdia si adaugati in borcan. Acoperiti borcanul cu o farfurie fara sa inchideti ermetic cu un capac si puneti la soare. Amestecati in borcan de 2-3 ori pe zi timp de 3-5 zile in functie de cat de cald este afara. Se poate considera gata cand bautura prinde aroma placuta si este acidulata. Turnati in sticle si indulciti cu miere dupa gust, dar musai sa puneti macar o lingura ca sa o opriti din fermentatie. Pastrati la frigider.

Acest articol a fost publicat în Printre oale și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s