Budinca din tapioca si fructe

Recent am descoperit tapioca si pot spune ca sunt incantat de faptul ca am o alternativa sanatoasa la „prafurile” chimice pentru budinca.
Modul de preparare este foarte simplu iar rezultatul este delicios.
Pentru 4 portii aveti nevoie de:
300-400 g fructe,
200 g granule de tapioca,
600 g lapte,
3 linguri de miere,
scortisoara.
Cu o ora inainte puneti la inmuiat tapioca in 300ml de apa si mai amestecati de 2-3 ori. Puneti pe foc mic intr-o oala cu fund dublu laptele, tapioca inmuiata si doua linguri de miere. Trebuie sa amestecati incet si cat mai mult pentru ca se lipeste foarte usor. Tineti pe foc pana cand „da in fiert”, tot atunci o sa observati ca granulele de tapioca devin transparente si compozitia se ingroasa. Daca granulele nu-au devenit transparente dar compozitia s-a ingrosat mai adaugati apa si mai lasati pe foc. Dupa ce luati dupa foc lasati 10 minute sa sa raceasca si puneti compozitia in castroane. Taiati fructele si puneti deasupra compozitiei. Din a 3-a lingura de miere si scortisoara, cu un pic de apa faceti un sos, se poate adauga putin coniac sau visinata in loc de apa. Turnati sosul deasupra.

Acest articol a fost publicat în Printre oale și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s