Cartea soaptelor – Varujan Vosganian

Daca intamplarea nu facea sa „ma impiedic” de  un articol despre aceasta carte sigur nu o citeam, deoarece omul politic Varujan Vosganian imi este cel putin indiferent. Recenzia a fost o surpriza placuta iar lectura cartii a fost o adevarata incantare.
Este un roman alcatuit din povesti de viata, destine, amintiri si istorie. Pe parcursul lecturii am fost fascinat de modul in care autorul zugraveste imaginea bunicului sau , punand vertebra peste vertebra si construind astfel un personaj fabulos pe care se sprijina toate capitolele cartii.
Fragmentele dedicate descrierii deportarilor din 1915 sunt cutremuratoare, fiind comparabile cu scrierile lui Soljenitin. Povestile de viata a catorva dintre personaje au un farmec deosebit si o incarcatura emotionala puternica.
Cred ca de fapt Varujan Vosganian a scris doua carti, pe care a reusit sa le contopeasca intr-una singura, impletind fapte istorice ale unui neam cu un destin tragic cu povesti pline de farmec inspirate din viata comunitatii armene.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Printre randuri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s