Tudor Gheorghe – Rapsod si Lautar

UPDATE 2016 – Mai creste omul, mai aude una alta, printre ele si asta:

https://www.youtube.com/watch?v=jQCq2KMgX4w

Eheee, m-ai pacalit … maestre, dar „am facut dinti” intre timp.

Un oltean drept ca un praz pe o brazda plina de ceapa vestejita si de buruieni – daca imi este permis.

Recent am fost la un spectacol al lui Tudor Gheorghe, pansament pentru suflet as putea spune ca sunt cuvintele care il pot descrie cel mai bine. Rapsod si Lautar se numeste si este ultimul sau manifest impotriva unui curs nefiresc al societatii. Am scris spectacol si nu concert pentru ca asa mi se pare mai aproape de adevar, desi cel mai corect ar fi sa spun ca este un amestec de concert, scrisoare de protest, conferinta si totodata lectie deschisa. Spun asta pentru ca ceea ce face in cadrul spectacolului este mai mult decat sa incante urechile publicului cu minunate interpretari, ci reuseste mai bine decat oricare alt artist, sa transmita un semnal de alarma despre degradarea muzicii dar si a societatii in ansamblu.

Un exemplu aproape solitar de – daca ii spun artist simt ca il limitez foarte mult – am sa ii spun Roman care iubeste Romania si care mai are puterea si demnitatea sa arate cu degetul ce este rau si cum se poate face bine.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Bucurii și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Tudor Gheorghe – Rapsod si Lautar

  1. nicana17 zice:

    Concertele domnului Tudor Gheorghe nu au egal. Şi mai mult ca sigur la aceste concerte nu participă decât aceia care „înţeleg” ceea ce se întâmplă pe scenă. Însă, această înţelegere nu este la îndemâna oricui. Substratul mesajului, modul de transmitere şi atitudinea impun pe lângă respect şi o „deschidere” a minţii.

  2. Da, nu este o întâmplare faptul că rezonăm numai un anumit tip de oameni la „lucrarea” domnului Tudor Gheorghe, important pentru noi si viitorul nostru este ca sa nu ne auto izolăm intr-o resemnare, ci sa ne unim eforturile pentru a schimba in bine societatea in care traim

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s